Koi trip Yoshikigoi Farm november

Vrijdag 4 november was het weer zo ver, er ging weer een buslading koi gekken naar Chocim in Polen. Naar Yoshikigoi Farm visjes kijken en misschien een mudpondje leeghalen, dit afhankelijk van weer en wind etc.

Yoshikigoi GinRin Yuki Asagi - Koi Kiyoubai

Rond 20.00 was het verzamelen in Rotterdam bij Koi Kiyoubai. Het enthousiasme bleek groot, het ongeduld nog groter de eerste waren er al om 19.15 uur. Met 6 man de bus in op weg naar tussen stop één waar nog 2 deelnemers instapten en vlak voor de Duitse grens pikten we de laatste deelnemer op. De koi en vijververhalen vlogen door de bus, net als de snacks en het bier. Na een voorspoedige rit kwamen we aan op de farm.

Kennismaken met Jos Aben, Ernest Driessen en Merv Westgate

Tijd voor koffie en een stevig Pools ontbijtje. Kado’s uitpakken, de organisatie kreeg het woord koi in chocolade letters. Uiteraard zei ik nog tegen Anton en Joe dat je koi eigenlijk zou moeten spellen als “Nishikigoi”, maar zoveel letters pasten niet in het budget. De sfeer zat er het hele weekend prima in. Tijdens het ontbijt konden degenen die Jos en Merv nog niet kenden meteen kennismaken en luisteren naar de boeiende koi verhalen.

Na het ontbijt was ook Ernest gearriveerd en gingen we een “rondje” koi farm met hem  doen. Degenen die nog nooit op de farm geweest waren bleken danig onder de indruk van de omvang. Het was buiten lekker frisjes dus vond niemand het erg om ook in de koi huizen de reeds naar binnen gebracht high end koi te gaan bewonderen. We hadden geluk want er waren net wat klanten uit Amerika op de farm aanwezig en deze hadden een gezellig budget. Dus werd de ene na de andere top koi gebowld en konden wij heerlijk mee kwijlen.

Topkwaliteit, de tategoi van de farm

Wat te denken van deze GinRin Yuki Asagi of de schitterende showa’s die we zagen. De huidkwaliteit en kleuren spatten er van af. Je zou bijna denken dat Gregor op de farm langs geweest was met zijn airbrush pistool. Het getoonde lakzwarte sumi, sneeuwwitte shiroji en goud geel bleek oogverblindend mooi.

Voor onze relaties lag deze kwaliteit koi budgettair “net” buiten bereik maar gelukkig bleken er ook nog andere koi te vinden en konden we toch wat mensen blij maken met onder andere een prachtige doitsu ochiba en een veelbelovende wagoi ochiba. De wagoi ochiba blijft nog tot voorjaar 2018 in Azukari, de Doitsu mag lekker verwarmd overwinteren tot voorjaar 2017. Uiteraard werd er zaterdagavond nog “even” heerlijk Pools gedineerd en werden er wat Tyskie biertjes en XO Coffee genuttigd. Het licht ging bijtijds uit want de reis, de indrukken op de farm en de drank bleken toch wel wat vermoeiend.

Friendship through Scales

Al met al was het een heerlijke trip met wederom prachtige koi en een super gezellig gezelschap volgens ons zijn er weer nieuwe vriendschappen ontstaan. Er gaat tenslotte niets boven “Friendship through Scales”!

Volgend voorjaar gaan we wederom naar de farm en ook dan mogen er mensen mee uiteraard. We inventariseren bij de deelnemers wat de voorkeur van transport is en kijken vervolgens in overleg welk middel we kiezen.

Wil jij erbij zijn in mei 2017? Klik op deze link en stel je plaatsje alvast veilig!