Izumo koi in de prijzen op Young Holland Koi Show

3 Juni Young Holland Koi Show te Oudenbosch

Vijf prijzen op een rijtje

Gisteren, zondag 3 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Young Holland Koi Show georganiseerd door Nishikigoi Vereniging Nederland. Dit jaar werd de show gehouden bij boomkwekerij De Vossenberg, een grote bonsai en vormbomen kwekerij met heel veel keuze aan kwaliteitsbomen, vormbomen en bonsai met een meer dan goede prijs-kwaliteit verhouding! De show was dus mooi aangekleed met vormbomen, de Grand Champion Winnaar kreeg er zelfs één cadeau. Voor de kleine koi liefhebbers was er een springkussen en Bram van “The Meat Wagon” zorgde voor overheerlijke vers gemaakte hamburgers.

De Young Holland Koi Show kent maar 3 sizes en deze zijn wat breder dan bij haar grote broertje de gewone Holland Koi Show. Size 1 loopt van 20 tot 35 cm, Size 2 van 36 tot 50 cm en Size 3 van 51 tot 65 cm. Ook zijn de variëteiten wat samengevoegd om er voor te zorgen dat de jury het allemaal op een (halve) dag kan beoordelen. De Young HKS heeft is bedoelt om (beginnende) hobbyisten enthousiast te maken voor deelname aan het fenomeen Koishow. Tijdens de Young HKS lopen de juryleden na de prijsuitreiking gewoon tussen de vats en kun je gewoon even vragen waarom jouw vis nummer 2 geworden is in plaats van zoals jij uiteraard vond nummer één. Alle informatie over de YHKS kun je vinden via deze link.

Acht koi… ZEVEN prijzen!

Zoals gezegd was deze gezellige show gisteren en ondanks het feit dat wij weten dat alleen voer geen goede koi maakt zijn wij toch wel erg trots op de behaalde resultaten van onze klanten. Er waren 3 klanten die gezamenlijk acht koi ingezet hebben. Een deel van deze koi werd overigens ook aangeschaft via Koi Kiyoubai. Deze acht koi pakten maar liefst ZEVEN prijzen tijdens deze Young Holland Koi Show.

De gewonnen prijzen zijn:

  • Eerste prijs Showa size 1
  • Eerste prijs KinGinRin Size 2
  • Eerste prijs Showa Size 2
  • Eerste prijs Hikari size 2
  • Tweede prijs Sanke Size 2
  • Tweede prijs Kawarimono Size 3 en
  • Tweede prijs KinGinRin Size 2

Deze koi krijgen alle acht reeds geruime tijd Izumo Koi Voer. Eerlijkheidshalve vermelden wij hierbij dat twee van de acht koi pas sinds het begin van dit seizoen op Izumo zitten, maar de overige zes eten dit al meer dan anderhalf jaar.

Voor ons extra leuk om te horen dat de bouw van de koi en de lustre (glans en uitstraling) dik in orde waren. Wij feliciteren Yolenta, Pieter en Marcel met de gewonnen prijzen en zijn benieuwd of er ook “Izumo” koi naar de “grote” HKS gaan.