Basis workshop visziekten groot succes

Wederom een aantal koi hobbyisten voorzien van veel nieuwe kennis

In afwachting van de cursisten

Afgelopen zondag, 13 augustus was het weer zo ver, er werd weer een Koi Kiyoubai workshop gegeven. Dit keer in Dordrecht de workshop zat vol, we moesten zelfs mensen teleurstellen. We zullen dus binnenkort weer een nieuwe datum bekend maken. De te behandelen onderdelen waren:

  • Waterkwaliteit
  • Parasieten herkennen (en voorkomen)
  • Hoe behandel je en
  • Microscopisch onderzoek

De eerste cursist had er zoveel zin in dat hij maar liefst een half uur te vroeg op de stoep stond. Geen probleem uiteraard, koffie zat en hij kon mooi mee helpen met de voorbereidingen. Voor de uitgebreide lunch werd er behoorlijk diep ingegaan in de waterkwaliteit, de benodigde stikstof kringloop en filtratie. Hierna kwamen ziekte en ziekteverwekkers aan bod.
Na de lunch werden de microscopen neer gezet, sommige hobbyisten hadden hun eigen microscoop de rest werd beschikbaar gesteld door DE microscoop expert. Er werd geoefend in het afstrijken van koi en het onderzoeken van de afstrijkjes.

Rond 17.00 uur sloten we de workshop af met een welverdiend biertje voor de niet chauffeurs en een certificaat voor alle deelnemers!

Op naar de volgende workshop!